Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lemur kata

Výskyt: Madagaskar Délka: až 35 cm

Lemur patří na Madagaskaru k nejběžnějším druhům. Je na první pohled nápadnývelkým proužkovaným ocasem. Protože se ozývá mňoukavým hlasem, někdy se mu chybně říká kočičí maki. Makiové jsou ale úplně jiné, přes den aktivní poloopice.Katové se velmi dobře pohybují, na zemi sbírají plody, velmi dobře šplhají a skákají. Velmi rádi se vyhřívají na sluníčku. Na zadních končetinách mají pachové žlázy, samci i na předních. O mláďata pečují všechny samice a bez problémů nakojí i cizího potomka.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lemur kata

(petra, 1. 5. 2014 18:22)

můžu mít doma lemura kata i když nebude na cluníčku venku